logo-en logo_de social-newsletter social-facebook social-instagram social-twitter

Zinderende bekerfinale zorgt voor spanning en sensatie op Twitter

3 minuten lezen

Op Eerste Paasdag, 17 april 2022 om 18.00 uur treffen Ajax en PSV elkaar in De Kuip voor de bekerfinale. De Kuip is volledig uitverkocht, maar dat wil niet zeggen dat er online geen mensen die flink aan het twitteren zijn over de wedstrijd. Het zonnetje schijnt en de spanning zit er goed in voor beide ploegen en supporters. De bekerfinale kan beginnen en wij laten jullie zien wat dat op Twitter teweegbrengt.

1. Voorafgaand aan zo’n wedstrijd kun je maar beter met alle scenario’s rekening houden.

2. Zelfs de neutrale kijker wordt beziggehouden door de bekerfinale.

3. Klaar voor de start. We gaan kijken naar en tweeten over de bekerfinale.

4. Bij deze ook alvast onze excuses.

5. Na een paar minuten is de wedstrijd los. PSV scoort, maar het doelpunt wordt afgekeurd. De Ajax-supporters kunnen weer rustig ademhalen.

6. Eens moet het eerste doelpunt vallen. Ryan Gravenberch zet Ajax op een 1-0 voorsprong.

7. Het acteerwerk van Tadic blijft onderwerp van gesprek op Twitter.

8. Aan opstootjes geen gebrek deze wedstrijd.

9. Als je scoort krijg je patat. Dat is de regel.

10. Toch een mooie Paasgedachte.

11. Vlak voor rust komt Ajax bijna op een 2-0 voorsprong. De supporters en spelers werden daarna toch teleurgesteld, want ook dit doelpunt werd afgekeurd.

12. Het is rust in Rotterdam. Gaat PSV dit in de tweede helft nog kunnen omdraaien?

13. Het is blijkbaar niet alleen rivaliteit op de tribunes.

14. Nu al een historische bekerfinale. Daar moet gebruik van gemaakt worden.

15. Vroeg in de tweede helft komt PSV terug in de wedstrijd. Het staat 1-1.

16. Dit gaat weer veel te snel. Nog voor we een geschikte tweet hebben gevonden voor de 1-1 maakt PSV er 2-1 van. Blijkbaar had de admin van PSV net zoveel haast met de berichtgeving als wij.

17. Heel even leek het erop dat Ajax weer terug zou komen in de wedstrijd, maar weer werd er een doelpunt afgekeurd. Wij willen sterkte wensen aan alle social media-managers tijdens deze wedstrijd.

18. De gemoedstoestand van de Ajax-supporters is… niet geweldig.

19. Vul maar in: Het is een mooie dag om …-supporter te zijn.

20. Voor het personeel in De Kuip is het ook een spannende dag, maar ook weer niet zo spannend.

21. Na een enorm spannende slotfase zit het erop. PSV wint de KNVB beker door met 2-1 van Ajax te winnen. PSV, van harte gefeliciteerd.

Ben jij op zoek naar een stage? Nou, da’s mooi! Bij The Best Social Media zijn we op zoek naar een redactie stagiair vanaf september 2022. Liever eerder beginnen? Geen probleem! Kent TikTok geen geheimen voor jou? En wil je nóg beter worden in het schrijven van artikelen? Check dan snel de vacature op The Best Social Jobs.