logo-en logo_de social-newsletter social-facebook social-instagram social-twitter

11 tweets die de beladen Klassieker tussen Feyenoord en Ajax samenvatten

3 minuten lezen

Vandaag is de 191 editie van De Klassieker. Al 100 jaar spelen Feyenoord en Ajax voor de trots van hun eigen stad. Geen wedstrijd in Nederland is meer beladen dan deze, en al helemaal de editie van vandaag: voormalig Feyenoord-speler Steven Berghuis maakt zijn rentree in De Kuip, maar dan wel in het shirt van aartsrivaal Ajax.

1. De Klassieker is een wedstrijd die draait om meer dan doelpunten.

2. Voorafgaand aan de wedstrijd staan de Feyenoord-supporters de bus van Ajax al op te wachten.

3. Die komt uiteindelijk alleen net ‘ff via de andere kant aan.

4. Met een hoop chaos tot gevolg.

5. Steven Berghuis staat deze editie vol in de schijnwerpers, en dat is niet alleen om zijn terugkeer in De Kuip.

6. Het is half drie en de bal rolt in Rotterdam! Helaas wel zonder publiek.

7. In de eerste helft gebeurt er, in tegenstelling tot de situatie eerder buiten het stadion, vrij weinig. De scheids had het daarentegen wel druk met kaarten uitdelen.

8. Vlak voor rust schiet Senesi voor de tweede keer in De Klassieker in eigen doel.

9. In de tweede helft lijkt het spel los te komen en zet Feyenoord druk. Toch schiet Tadić in een penalty de Amsterdammers naar een 0-2 voorsprong.

10. Er gebeurt niet veel, het spektakelstuk blijft uit en de wedstrijd eindigt in 0-2 overwinning voor Ajax.