Nederlands elftal is opgerold als Turkse pizza en lijkt WK tóch te boycotten

Nederlands Elftal aanvoerder Georginio Wijnaldum zei het nog zo duidelijk in de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd met Turkije: “Wij willen gewoon naar het WK in Qatar. Als we het hadden willen boycotten, hadden we dat al in 2010 moeten doen.” Nou, iets heeft die mening doen veranderen, zo leek het gisteravond. Oranje gaf namelijk een duidelijk statement af niet naar het WK in het rijke oliestaatje te willen, door kinderlijk eenvoudig te verliezen van Turkije. En het volk? Die lieten ze in hun hempje staan. Op Twitter kan “ons oranje” dan ook op veel geestige kritieken rekenen.

1. Voor de wedstrijd was de spanning al om te snijden. De altijd spot-on analyse van Maduro vat dit goed samen.

2. In de praktijk is de spanning al snel weg. Binnen mum van tijd scoort Turkije niet één…

3. Maar twee keer.

4. Op slag van rust lijkt verdediger Matthijs de Ligt de 2-1 binnen te kopen. Het is lastig te zien of de bal helemaal over de lijn was. De goal wordt niet toegekend, aangezien er geen VAR aanwezig is.

5. Direct na rust blijken onze oranje ‘leeuwen’ weer eens welpjes te zijn.

6. Waarna de fans het op internet uitbrullen van ongenoegen.

7. Willen we wel naar de WK?

8. Het lijkt er allesbehalve op namelijk.

9. Een meesterplan leek niet echt aanwezig.

10. Tenzij dit het meesterplan was, natuurlijk. 🤔

11. Goed, terug naar die O zo belangrijke wedstrijd, waarin we als leeuwen getemd worden. Nederland slaat van zich af en scoort in enkele minuten tijd twee keer.

12. De turken gooien al snel roet in onze Hollandse stampot. De 35-jarige Burak Yilmaz scoort de 4-2 met zijn derde van de wedstrijd.

13. Nederland krijgt op de valreep ook nog een penalty om de 4-3 te maken. Maar nee, Memphis, die al de hele wedstrijd als een natte krant speelde, mist de strafschop.

14. We kunnen tot slot maar één ding concluderen na gisteravond.

Heb jij de schoorsteenmantel op je (thuis)kantoor al afgestoft? Grote en kleine bedrijven kunnen namelijk van 3 t/m 26 maart hun beste werk inzenden voor The Best Social Awards. Dus kom maar door met die crème de la content. 🔥