logo-en logo_de social-newsletter social-facebook social-instagram social-twitter

Euforie en medelijden op Twitter na last minute winst van Oranjevrouwen

Phoe! Hoe ze het doen, doen ze het, maar aan geluk geen gebrek tijdens de overwinning van de Oranjevrouwen op Japan. Na een thriller van een tweede helft, waarin de Japanse dames de ene na de andere kans kregen, was daar in de laatste minuut die o zo bevrijdende penalty.

1. Het moest dus gebeuren tegen Japan.

Oranje was vooraf favoriet, maar onderschat die Japanners niet. Vier jaar geleden verloor Oranje hier nog van.

2. Maar al met al een geweldige kans op de eerste kwartfinale ooit op een WK.

3. Ja, vast wel. Laten we nu maar gewoon hopen dat Nederland twee stokjes voor een Japanse overwinning gaat steken.

4. De support is weer dik in orde, en zo is het tiet om te beginnen aan de wedstrijd.

5. De Leeuwinnen starten fantastisch. Lieke Martens scoort de 1-0 na iets meer dan een kwartier.

6. En de rest van de eerste helft is er eigenlijk weinig aan de hand. Nederland is gewoon beter.

7. De eerste 45 minuten krabbelen een beetje voort…

8. Maar dan valt die 1-1 wel op een heel ongelukkig moment.

9. Hoe anders is dan ook de tweede helft, waarin Japan qua kansen Oranje oprolt.

10. De Oranjevrouwen hebben niets te vertellen. Maar dan! In de laatste minuten krijgen we een penalty.

11. 100 procent terecht…

12. Of toch niet…

13. Of toch wel.

14. De Leeuwinnen slepen de overwinning weg, vlak voor de poorten van de hel, en gaan naar de kwartfinale!

15. Elise, kom er maar in met de samenvatting.

16. Op naar de 13.

17. En we sluiten af met deze oude wijsheid.

Komende zaterdag neemt Oranje het op tegen Italië. De kwartfinale start om 15:00 uur.

Oh, en de fijne foto in de header vonden we overigens op Twitter. Maar da’s logisch.

We eindigen seizoen 2 van The Best Social Podcast in stijl met Lize Korpershoek! Over de spreekwoordelijke bloemetjes op Instagram, zelfverzekerdheid en onderbroeken als koffiefilters. Beluister of bekijk het allemaal via iTunes, Spotify, ART19 of YouTube!

Snapt eigenlijk de ballen van social media, maar wel van voetbal. Is daarom de spelmaker…